Yoga therapie,

NOTE: ervaring met yoga is NIET noodzakelijk!

Door middel van yoga therapie kijken we wáár de energie niet optimaal stroomt. Je lijf, mind, je ziel willen graag openen in plaats van geblokkeerd, of terug gehouden worden. Door specifieke oefeningen/ bewegingen te maken kunnen je lijf en mind weer terug in balans gebracht worden. Maatwerk, aandacht, inzicht, vertrouwen>>> balans!

Je bent je bewust dat er "dingen" moeten veranderen

Je bent je bewust dat je daar de verantwoording voor wil en kan nemen

Je bent je bewust dat je dat sneller kunt verwezenlijken wanneer je om begeleiding kan en wil vragen

Je bent je bewust dat alleen JIJ die stap kunt zetten en de commitment kunt leveren

 

Weet je dat je behalve van "buiten naar binnen" kunt werken (gespreks/ coaching technieken) óók

Van "binnen naar buiten" kunt werken? Je lichaam geeft je aan waar jouw aandacht naar toe zou kunnen gaan om bepaalde problemen aan te pakken....Denk bv.. aan rug, hoofd, schouder pijnen. Wat verteld je lichaam wat je nu nog niet hoort?!

 

Van inspanning naar ontspanning, praten én doen, loslaten én creëren. Alles in één

Yoga is een krachtig middel. Het helpt bij je persoonlijke ontwikkeling en het loslaten van oude patronen. Bij deze vorm van coaching  staan we stil bij jou als individu , je wensen en mogelijkheden. Door fysieke yoga houdingen te combineren met meditatie en coaching zal je krachtiger zijn en eerder het door jou gewenste pad bewandelen.

 

Yoga coaching geschikt voor jou?

  • Heb je last van spanning/ stress of ben je herstellende van een burn-out?
  • Wil je meer of betere energie krijgen?
  • Wil je werken aan zelfacceptatie, onzekerheid of  eigenwaarde?
  • Wil je trauma of levens gebeurtenissen verwerken?
  • Heb  je last hebt van angst of (post natale) depressie?

PRAAT, ONTSPAN, DOE !

Hoe ziet een traject van individuele yoga coaching eruit?

Tijdens het individuele yoga coaching traject zal de begeleiding maatwerk zijn. Intuïtief en passend bij dat wat JIJ op dat moment nodig hebt, je zal begeleidt worden op de weg naar jouw doelstelling.

Herstel en transformatie is een combinatie van lichaam, adem en geest. Of met andere woorden, praten, ontspanning én doen met respect voor jou én je energielichamen!

De begeleiding/ behandeling kan in overleg (gekozen dagdeel) plaatsvinden. Zowel het traject als dagdeel kunnen per keer bijgesteld worden. 

Kundalini yoga met specifiek gekozen asana's , kriya's en meditaties. Voor de diepe ontspanning en transformatie zullen yoga Nidra* en energetische therapieën zoals  Sattva coaching en Bars ingezet worden. Tijdens de gespreks sessies kan ik gebruikmaken van verschillende coaching stromingen maar zal deze intuïtief inzetten

Yoga Nidra* : is een wetenschappelijk bewezen methode en een van de meest effectieve vormen voor het veranderen van negatieve patronen en loslaten van spanning. Tijdens het traject werk je dan ook iedere dag met Yoga Nidra door middel van een persoonlijk ingesproken Nidra.

Sat Shanti Yoga: Tijdens je individuele yoga lessen waarin je leert hoe je zelfstandig de yoga houdingen kunt beoefenen, ben je in staat om thuis dagelijks de yoga asana's te beoefenen die op dat moment voor jou van belang zijn.

Naast de dagelijkse beoefening van Yoga en evt. Yoga Nidra heb je elke 3 weken een coach gesprek. Tijdens dit gesprek werken we aan de verdieping en de kijk op het leven vanuit dit nieuwe perspectief . Tevens bespreken en oefenen we de nieuwe stappen voor de komende drie weken. Na drie maanden volgt een evaluatie en desgewenst voortgang of afsluiting.